"Geïntrigeerd door wat niet meteen in het oog springt."

Kunst Portfolio

Als autodidact kunstenaar word ik geïnspireerd door sociale structuren, de bouwstenen van het leven, nature versus nurture, de orde in chaos en de schoonheid van lelijke dingen en gevoelens. Vanuit de overtuiging dat dingen die pijnlijk waar, ontwrichtend of een kwelling voor de ziel zijn, ook esthetisch plezierig kunnen zijn.

Geïntrigeerd door wat niet direct in het oog springt, probeer ik het onzichtbare zichtbaar te maken, met een focus op de complexiteit van structuren en lagen. Met behulp van een verscheidenheid aan 'mixed media', maar meestal met acrylverf, draad en garen. Vaak gebruik ik juist wittinten of uitbundige kleuren bij het adresseren van donkere thema's. Altijd strevend naar balans in polariteit.

Door het gebruik van gelaagdheid en details komen deze kunstwerken en hun reliëf en patronen het best in het echt tot hun recht. Daar waar licht kan spelen en zijn magie kan doen. Waar niets is wat het op het eerste gezicht leek en de ware aard, de 'ziel', van het kunstwerk zich openbaart.

Hieronder vind je een beknopt overzicht van mijn artistieke werk. Voor meer informatie, beschikbaarheid en prijzen kun je op een specifiek kunstwerk klikken. Om kunstwerken in meer detail en in hun omgeving te bekijken, ga naar: Kunst in de ruimte & close-up.

Tip: Bekijk deze pagina op een groter scherm dan je telefoon. :)

For English:

  1. marlies van veghel, marlies, van veghel, in the eye of mi, intheeyeofmi, styling, kunst op maat, kunst in opdracht, kunst, dtp, grafisch, vormgeven, art, concept, creatie, inspiratie, artwork, kunstwerk, modern art, modern, moderne kunst, ontwerp, grafisch ontwerp, amsterdam, ijburg