Vormgeving, Projectmanagement & Styling Portfolio

Onder de naam 'In the eye of MI' heb ik de afgelopen jaren heel wat verschillende klussen geklaard. Mijn oog valt op bijna alles wat een creatieve blik nodig heeft. Grafische vormgeving, events, styling & interieur, ik kan en wil niet kiezen -en gelukkig hoeft dat ook niet.

Mijn persoonlijke smaak is vrij opvallend en onconventioneel. Mijn grootste kracht is het (intuïtief) goed aanvoelen wat een opdrachtgever wil uitdragen. Of het nu om een kunstwerk, ontwerp, inrichting, of event gaat. De 'kunst' is om dit vervolgens te vertalen naar een concreet ontwerp of beeld -ook als het idee in eerste instantie nog erg vaag, of niet meer dan een 'gevoel' is, dat zich lastig laat omschrijven. Ik heb gelukkig vaak aan een half woord genoeg.


Digital Artwork "Between Dreams' - Foto op dibond 70x50 cm (in opdracht). Ook interesse in een persoonlijk digitaal kunstwerk op basis van een (bestaande) foto? Neem contact op voor de mogelijkheden en een prijsindicatie.


Boek ontwerp '27 bereidingen van de werkelijkheid op een bedje van onzin'. - Voor Reinier W. Heutinks boek met 27 columns ontwierp ik zowel de omslag als het binnenwerk. Zeker voor iedereen die bekend is met de wereld van marktonderzoek is dit boek een aanrader!


Visual Design Five Degrees -Five Degrees is bezig met het ontwikkelen van een nieuw core banking platform. Van november 2020 tot maart 2021 heb ik Five Degrees als Freelance Visual Designer geholpen met het ontwikkelen van logo's, whitepapers, onepagers, social media uitingen, nieuwsbrieven, Power Points, iconen, kerstkaarten, teams achtergronden (etc. etc.) en met het upgraden van de bestaande huisstijl.

Gedichten IJburg- 'Self made eiland' is een van de gelukkige winnaars en wordt binnenkort vereeuwigd op een nieuwe IJburg-brug!

Op IJburg, mijn woonplaats, komt binnenkort een nieuwe brug. Er werd een wedstrijd georganiseerd waarbij bewoners eigen teksten aan konden leveren, die op de brug zouden worden vereeuwigd. Ik schreef deze twee gedichten. Omdat er maar 1 gedicht per persoon mee kon doen, koos de organisatie 'Self made eiland' uit voor deelname.

Fotocredits 'Self made eiland':  @quarkness & @prinsjorrit

Fotocredits 'Ik loop': @amsterdam_ijburg


Illustratie-Voor Linde Marketing tekende ik een boom voor het nieuwe logo en zorgde ik voor een mooi pakketje gebruiksklare logo's in allerlei formats, afmetingen en kleurvariaties. (Klik op de foto om op instagram te zien hoe Michelle Plaisier er een mooie bewegende animatie van maakte.)


WIJ voor elkaar campagne -Voor de 'WIJ voor elkaar campagne van Winkelcentrum IJburg interviewde en fotografeer(de) ik vanaf de zomer van 2020 tot februari 2021 verschillende IJburgse ondernemers om ze een hart onder de riem te steken in deze 'rare' tijd.


Social Media Winkelcentrum IJburg - Van maart 2019 tot april 2021 verzorgde ik de posts op de Facebook pagina van Winkelcentrum IJburg. Een leuke klus op mijn eigen fijne eiland! Klik op de foto op de FB pagina te bezoeken. Leuk als je 'WIJ' volgt! In de zomer van 2020 werd deze opdracht uitgebreid met de 'WIJ voor elkaar campagne' waarin ik korte portretten maak van ondernemers van Winkelcentrum IJburg en daarbuiten.


Logo Brains for Good -Brains for Good is een nieuwe club die high profile consultants, die gewend zijn om innovatieve 'smart' oplossingen voor hun cliënten te bedenken, in contact brengt met bedrijven en instellingen die zich bezighouden met maatschappelijke vraagstukken. Zo worden de aanwezige kennis en 'brains' niet alleen ingezet bij multinationals die er het budget voor hebben, maar komt het de hele maatschappij ten goede.


Bee Innovation Event- Ieder voorjaar verzorgd Bee Allies in Innovationeen inspirerend event voor innoverende consultants. Omdat de Bee consultants liever consulteren dan evenementen organiseren en coördineren werd in 2019 IteoMI ingeschakeld voor deze taak e bijbehorende DTP werkzaamheden. Ook voor 2020 en 2021 lag er al een -samen met mij gemaakt- draaiboek en uitnodiging klaar... maar die schuiven we nu even door naar 2022... :)


Lichte Dichter photoshoot Styling by Marlies van Veghel
Lichte Dichter photoshoot Styling by Marlies van Veghel

Photoshoot Lichte Dichter-Voor een fotoshoot voor Lichte Dichter (inmiddels bekend als 'Het Motief' verzorgde ik de styling. Dit begon met een aantal personal shop sessies met de bandleden. Het eindresultaat is erg indrukwekkend geworden. Maar 'mislukken' was sowieso heel lastig met zo'n prachtlokatie!


Logo Buro Maek. Vormgeving/ grafisch ontwerp / design by Marlies van Veghel


Logo Buro Maek-Voor de nieuwe recruiter voor met name architectenbureau's moest het logo clean worden, zonder teveel poespas, maar toch ook menselijk, zacht en benaderbaar. De variant met de Erasmusbrug is puur als voorbeeld van hoe de transparante versie ingezet kan worden. Fotocredits: Petra Starink. (Van deze website.)Compilatie video shoot Lichte Dichter. Photo's and styling by Marlies van VeghelVideoclip Lichte Dichter-Voor de videoclip 'Zoon van hem' van het album Waterloper van 'Lichte Dichter' (inmiddels bekend van Het Motief) kleedde In the eye of MI de bandleden aan en verzorgde de styling en fotografie.


Trouwlogo -Marije en Barteld Jan gingen trouwen! Voor hen ontwiep ik de trouwkaart met eigen logo in 'Delftse sfeer' dat gedurende de dag in verschillende vormen terugkeerde . (Dat het logo op basis van lettertype 'Jane Austen' werd gemaakt, maakte het nóg romantischer.)


Vormgeving Correctbook - Linde Marketing, actief in FinTech en SAAS marketing wilde graag een giveaway voor haar klanten die geen 'throw away' zou worden en kwam met het idee voor een Correctbook. Een herbruikbaar notitieboekje dat niet alleen duurzaam is, maar waarmee ook schrijfmaterialen voor kinderen in ontwikkelingslanden worden gesponsord. Een fantastisch initiatief én een fantastisch cadeau voor klanten in één. Meer te weten komen over Linde Marketing: Linde Marketing BV. Voor informatie over Correctbook: correctbook.com

Roaring 20's party -Ouder- en Seniorenfeest doet wellicht een bejaardenfeestje vermoeden, maar niets is minder waar! Ieder jaar geeft AHC IJburg een old school hockeyfeest voor de (18+) seniorenteams en ouders van hun jeugdleden. Ik ontwiep de uitnodiging en ging zelf ook in vol ornaat de dansvloer op:


CD ontwerp Vormgeving/ grafisch ontwerp / design by Marlies van Veghel

'Who's afraid of red yellow & blues' cd ontwerp -Texelse Bluesband Bluesselect bracht hun eerste cd uit. In the eye of MI verzorgde het artwork en gaf het geheel een 'blue twist'.


Banner ontwerp Vormgeving/ grafisch ontwerp / design by Marlies van Veghel

Silence of the Lamps -Bob ten Berge maakt met Silence of the Lamps prachtige lampen. Een van deze lampen, gemaakt van oude cassettebandjes was te winnen via een hi (KPN) winactie. IteoMI maakte de bijbehorende foto's van de lampen en de banner. Voor meer info over de prachtige lampen zie: Silence of the Lamps


SPDF group logo - Vormgeving/ grafisch ontwerp / design by Marlies van Veghel

SPDF -SPDF Group wilde een hedendaagse uitstraling in een 'klassieke markt'. Ze zochten een logo wat aangepast kon worden aan hun verschillende divisies Group, Advisory & Services. Daarnaast bedacht In the eye of MI het visueel en functioneel ontwerp voor de eerste website van SPDF Group.

RES The Lab event flyer -Vormgeving/ grafisch ontwerp / design by Marlies van Veghel
Compilatie RES The Lab event flyers -Vormgeving/ grafisch ontwerp / design by Marlies van Veghel
RES the Lab event, Styling Marlies van Veghel

RES 'The Lab' -In opdracht van Operatie Frisse Peper (een super leuk en creatief change management bedrijf in Den Bosch dat gebruik maakt van co-creatie) verzorgde ik de aankleding van een event in de Azijnfabriek in Den Bosch. Daar hoorde ook een paar posters bij om de verschillende pijlers van het event -met als doel anders te gaan samenwerken- te benadrukken.Madaga is jarig! Vormgeving/ grafisch ontwerp / design by Marlies van Veghel
Compilatie Madaga. Vormgeving/ grafisch ontwerp / design by Marlies van Veghel

Madaga-Madaga timmert hard aan de weg met het bereiden en bezorgen van biologische baby- en kindervoeding. Toen Madaga's vaste Designer met zwangerschapsverlof was zochten ze iemand die zich snel kon inleven in de nieuwe huisstijl en hierop kon verder borduren. Dit leverde een aantal prachtige (Facebook) banners, Flyers en website ontwerpen op.

  1. marlies van veghel, marlies, van veghel, in the eye of mi, intheeyeofmi, styling, kunst op maat, kunst in opdracht, kunst, dtp, grafisch, vormgeven, art, concept, creatie, inspiratie, artwork, kunstwerk, modern art, modern, moderne kunst, ontwerp, grafisch ontwerp, amsterdam, ijburg